27 Ekim 2015 Salı

PATATESLİ PEYNİRLİ KOLAY BÖREK (POĞAÇA HAMURUNDAN)




Malzemeler
500-550 gr un
2 tane yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağ
yarım su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
tuz
içi için
3 tane patates
yarım demet dereotu
1 paket muratbey naturena herban dilimli peynir ( fesleğenli, çörekotlu ve domatesli)
1 tane yumurta akı
tuz
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
susam
çöreotu
Yapılışı
İçi için patatesleri haşlayıp kabuklarını soğun ve rendeleyin. Peyniri ufak doğrayıp ekleyin. Dereotunu ince kıyın.Yumurta akına diğer iç malzemeyi ekleyip karıştırın ve bekletin. Hamuru için unu geniş bir kaba alıp ortasını açın, yoğurt, sıvıyağ, eritilmiş soğumuş tereyağ, yumurta, tuz ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine patatesli peynirli iç harcı yayın. Üzerine kalan diğer hamuru yayın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin. Ilık servis yapın.

24 Ekim 2015 Cumartesi

ACUKALI GÜL POĞAÇA



Malzemeler
2 tane yumurta (sarının biri üzeri için)
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
yarım paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
acuka için
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
3 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Hamur için un, maya, toz şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine süt, sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Acuka için bütün malzemeyi karıştırın. Hamuru merdaneyle açın ve kupa bardağıyla yuvarlaklar çıkarın. 3'er gruplar yapın ve yarı yarıya üst üste dizin. İçine acuka sürün ve rulo yapın. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yerden hamurları yağlanmış muffin kalıplarına koyun ve mayalanmaya bırakın. Mayalanan güllerin üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısınmış fırında pişirin.

16 Ekim 2015 Cuma

FINDIKLI ÇAYLI KAKAOLU KEK



Malzemeler
3 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı kavrulmuş iri çekilmiş fındık
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
ayrıca
1 paket bitter çikolata
kalpli şekerler
Yapılışı
3 tane yumurtayı toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve çayı ekleyip 1-2 saniye daha çırpın. Elenmiş iki su bardağı un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Fındığı da ilave edip karıştırın. Gerekirse biraz daha un ekleyip katı olmayan akıcı bir kek kıvamı elde edin. Kek kalıbını yağlayıp kek harcını kalıba dökün. Önceden ısınmış fırında keki pişirin. Pişip soğuyan kekin üzerine benmari usulü erittiğiniz bitteri dökün. Şekerlerle süsleyip servis yapın.