20 Mart 2014 Perşembe

SAAT KURABİYE

 
 
Malzemeler
150 gr muratbey trabzon tipi tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
yarım paket kabartma tozu
1 tane vanilya
3 su bardağı un
ayrıca
çikolata rakamlar
damla çikolata
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına, pudra şekeri, yumurta, üç su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilya ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz un ilavesinde bulunabilirsiniz. Hamuru streç film arasında açın. Büyük veya küçük bir kalıpla yuvarlaklar çıkarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan hamura çok az kakao katıp yoğurun. Saatin akrep ve yelkovanını yapıp saatin üzerine koyun. Önceden ısınmış fırında pişirin. Saatler soğuyunca damla çikolatalardan rakam kısmına koyun. Çikolatadan rakamlarlada sayıları belirleyebilirsiniz.

18 Mart 2014 Salı

AHUDUDULU KEK

 
 
Malzemeler
5 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3-3,5 su bardağı kek unu
1 su bardağı ahududu
2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurtayı toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ve toz şekeri ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Unu, portakal şekerlemesi, hindistan cevizi ve ahududuyu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

8 Mart 2014 Cumartesi

BÖREKİTAS

 
 
Malzemeler
250 gr tereyağ
2 tane yumurta
1 çay bardağı krem şanti
2-3 damla limon suyu
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içi için
4-5 tane sosis
2-3 tane parmak sucuk
üzeri için
1 yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı
Hamur için tereyağ, yumurta, toz krem şanti, limon suyu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp biraz unlayarak açın. Kalıpla yuvarlaklar çıkarıp ortalarına ister peynir, istersenizde sucuk, sosis koyup ikiye katlayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

3 Mart 2014 Pazartesi

BALIK KURABİYE

 
 
Malzemeler
3-3,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
100 gr oda sıcaklığında margarin
2 tane yumurta
7-8 damla limon aroması
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Margarin, toz şeker, yumurta, vanilya ve limon aromasını bir kaba alıp elinizle karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Unu az az ve gerektikçe ilave edin. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra tezgahta hamuru açın ve balık şeklindeki kalıpla çıkartın. Balıkları yağlanmış tepsiye dizin. Kalan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp içine 1 çay kaşığı kadar kakao katıp yoğurun ve küçük toplar yapıp balıkların gözünü yapın. Önceden ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
 

1 Mart 2014 Cumartesi

BİBERİYELİ ÇERKEZ PEYNİRLİ PİDE

 
 
Malzemeler
3 su bardağı un
1/2 paket yaşmaya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar ılık su
üzeri için
4-5 dal biberiye
1'er tane yeşil, kırmızı ve sarı biber
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp merdaneyle yuvarlak açıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine ince doğranmış renkli biberleri, biberiyeyi ve rendelenmiş çerkez peynirini serpip önceden ısınmış fırında pişirin.