19 Şubat 2014 Çarşamba

YEŞİL ZEYTİNLİ SUCUKLU PEYNİRLİ PİZZA


 

 
Malzemeler
500 gr un
1 paket instant maya
360 ml ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
üzeri için
3 tane parmak sucuk
8-10 tane biberli yeşil zeytin
2 yemek kaşığı ketçap
Yapılışı
Hamur için unu bir kaba alın, ortasını açıp maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra tuz ve sıvıyağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru, nemli bir bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye ayırın. Her parcayı unlu tezgahta, elinizle ince olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üzerlerine ketçap sürün. Herban üçgen peyniri rendeleyin, sucukları ufak doğrayın, biberli yeşil zeytinleri halka şeklinde doğrayın. Hamurların üzerine, sucukları ve zeytini yayın. Peyniri serpip önceden ısınmış fırında pişirin.

18 Şubat 2014 Salı

AYICIK KURABİYE

 
 
Malzemeler
150 gr muratbey trabzon tipi tereyağ (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
3 su bardağı un
3-4 damla vanilya esansı
3-4 damla limon esansı
1-1,5 yemek kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağına, pudra şekeri, yumurta, üç su bardağı unu, kabartma tozunu, vanilya ve limon esansını ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse biraz un ilavesinde bulunabilirsiniz. Hamurun üçte birini ayırın beyaz kalsın, kalan hamura kakao katıp tekrar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Kakaolu hamuru iki streç film arasında açıp yuvarlak bir kalıpla ayıcığın kafasını çıkarın. Beyaz hamuruda iki streç film arasında açın. Biraz daha küçük bir kalıpla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak hamuru ikiye bölün, iki parçayıda tekrar ikiye bölüp 4 tane kulak elde edersiniz. Tepsiye yağlı kağıt serin. Önce iki kulağı tepsiye yerleştirin. Kakaolu kafa hamurunu kulakları kapamayacak şekilde üzerine koyun. Beyaz hamurdan göz çevresi ve ağız yapın. Kakaolu hamurdan göz ve burun koyun. Kalan hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Önceden ısınmış fırında hafif pembeşene kadar pişirin.
 

5 Şubat 2014 Çarşamba

HALLEYLİ POĞAÇA




Malzemeler
1 paket sade kek unu
2 tane yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
içi için
5 tane halley
3 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Unu bir kaba alın. İçine 1 tane yumurta, diğer yumurta akı, sıvıyağ, yoğurt, toz şeker, tuz ve kabartma tozunu katın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp, 10 dakika dinlendirin. Diğer taraftan iç harcı için küçük parçalara ayırdığınız halleye süt ilave edip karıştırın. Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına halleyli karışımdan koyup, hamuru katlayıp kenarlarını çatalla bastırıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp isterseniz çörekotu ve susam serpip önceden ısınmış fırında pişirip ılık servis yapın.