28 Eylül 2012 Cuma

PATLİCANLI TAGLİATELLE




Malzemeler
4 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
ayrıca
4 tane patlican
1 kutu krema
4 diş sarımsak
1 su bardağı kaşar peyniri
tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Un, yumurta ve tuz ile sertçe bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirin. Mantı hamuru inceliğinde açın. Rulo yapıp ince şeritler kesin. (TIK TIK) Bol tuzlu kaynar suda haşlayıp servis tabağına alın. Sarımsağı ince doğrayıp sıvıyağda soteleyin, kabuklarını soyup küp küp doğradığınız patlicaları ekleyip kavurun. Ocaktan almaya yakın, tuzu, kremayı ve kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Tagliatellinin üzerine döküp servis yapın.

26 Eylül 2012 Çarşamba

BULGURLU PEYNİR KÖFTESİ




Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı lor peyniri
2 adet soğan
1 tane yumurta
tuz
karabiber
pulbiber
nane
galeta unu
ayrıca
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
tuz
Yapılışı
Pilavlık bulguru haşlayıp soğutun. Soğuyan bulgura, rendelenmiş soğan ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Gerektiği kadar galeta unu ekleyip köfte şekli verin. Köfteleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızartın.

21 Eylül 2012 Cuma

YUFKADA KAŞARLI YUMURTA




Malzemeler
2 tane yufka
4 tane yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tereyağ
Yapılışı
Yufkaları ikiye bölün. Yarım yufkanın kenarlarından kesip ortasına koyun. Kaşar peynirinden havuz yapıp içerisine 1 yumurta kırın. Bohça şeklinde kapatın. Teflon tavada az tereyağında kızartın.


18 Eylül 2012 Salı

RULO KIRMIZI BİBER SALATASI

 
 
Tarifimi 76.  Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım Füsun 'a  gönderiyorum. Kendisine başarılar ve bol tarifli bir etkinlik diliyorum.                 
 
Malzemeler
6 tane kırmızı biber
3 tane patlican
2 tane patates
tuz
kekik
pulbiber
yoğurtlu sarımsak
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Patlican ve patatesleri küp küp doğrayıp ayrı ayrı kızartın. Tuz ve baharatı katıp karıştırın. Kalıbı streç film ile kaplayın. Kırmızı biberlerle kalıbı kaplayın. İçerisine kızartmaları doldurup kalan biberlerle üzerini kapatın. Rulo biberi ters çevirip servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu sarımsak dökün.
 

11 Eylül 2012 Salı

KAHVALTILIK YUMURTALI PİDE



Malzemeler
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tane yumurta akı
1 paket yaşmaya
aldığı kadar un
içi için
kaşar peyniri
yumurta
Yapılışı
Hamur için sıcak su ile mayayı eritin. Diğer malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalandırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçine kaşar peyniri koyup kenarlarını kapatıp tepsiye dizin. Yarım saat kadar bu şekilde bekletin. Fırında pişirin. Fırından almaya yakın 6-7 dakika önce pidelerin ortasına yumurta kırın. Tekrar fırına koyun. Yumurtalar pişene kadar fırında tutun.

9 Eylül 2012 Pazar

CARTE D'OR GELENEKSEL TÜRK TATLILARI HEDİYELERİM



Carte d'Or 'dan  mükemmel bir hediye geldi. Carte d'Or birbirinden seçkin lezzetlerinin arasına Geleneksel Türk Tatlıları karışımını eklemiş. Damla Sakızlı Muhallebi, Tavukgöğsü, Sütlaç, Keşkül, Supangle ve Kazandibi’den oluşan Carte d’Or Geleneksel Türk Tatlıları serisiyle mutfağınızda mucizeler yaratacak. Herkesin çok sevdiği ama kıvamının zorluğuyla da bilinen kazandibi, Carte d’Or Geleneksel Türk Tatlıları sayesinde artık çok kolayca hazırlanıyor. Özellikle hemen evde kazandibini yapıp tatmak istiyorum. Kazandibine lezzet katan yanık kısmı, tatlı cam kalıba döküldükten sonra üzerine sıcakken serpilen sos karışımı sayesinde kolayca elde ediliyor.
Carte d'Or'a bu güzel tatlı hediyelerinden dolayı çok teşekkür ederim.

FIRINDA SALÇALI EKMEK



Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane yumurta
1-2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2-3 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
kırmızı toz biber
3-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tereyağ
Yapılışı
Ekmekleri dilimleyip üzerine tereyağ sürün. Diğer malzemeleri karıştırıp ekmeklerin üzerine sürüp tepsiye dizip fırınlayın.